Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Atletkommittén håller öppet forum – Välkommen!

18 AUG 2022 16:37
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse har startat en Atletkommitté där Paula Junhov Rindberg är ordförande. Atletkommittén bjuder in alla intresserade lyftare till ett öppet forum på söndagen den 21 augusti klockan 17.00.
  • Uppdaterad: 18 AUG 2022 16:37

Atletkommittén kommer, med Paula Junhov Rindberg och Klas Ekberg vid rodret, att introducera Atletkommittén. Ingen föranmälan krävs utan klicka bara på länken!    

Kommittéerna är enligt Svenska Tyngdlyftningsförbundets delegationsordning underställda generalsekreteraren (GS) och ska aven fungera som samrådsorgan till styrelsen och GS i berörda ärenden. Kommittéerna, vars ordförande utses av styrelsen på det konstituerande styrelsemötet, ska bestå̊ av ett lämpligt antal personer som anses tillföra kommittén något.

Atletkommittén är tänkt att bestå av lyftare och vara en kraft som bidrar med positiv utveckling till svensk tyngdlyftning. Kommittén är inte en plats för att yttra och samla missnöje om organisationer och/eller enskilda personer utan ska fokusera på att hitta lösningar och förbättringsförslag.


Uppdraget är att:

  • Ta fram konstruktiva och genomarbetade förslag till GS/styrelsen för att utveckla svensk tyngdlyftning.

  • Fungera som experter i eventuella konkreta frågeställningar från styrelsen, andra kommittéer eller GS.

  • Arbeta för att lyftare engagerar sig i den egna föreningens styrelsearbete, styrelsearbete i distriktet, och/eller i förbundets styrelser och kommittéer.

- Det är viktigt att komma ihåg att vi bedriver idrott i förening och föreningarna har rösträtt på sina distriktsförbunds årsmöte. Sedan företräder deras distrikt dem och, tillsammans med elitserieföreningarna, har rösträtt på Svenska Tyngdlyftningsförbundets förbundsmöte. Atletkommittén har inte rösträtt på något årsmöte och sitter inte med och beslutar i en styrelse. Men ett syfte med kommittén är att ta fram konstruktiva och genomarbetade förslag till ovannämnda beslutsfattare med förhoppning om att förbättra svensk tyngdlyftning, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson.  

- Samtidigt vill vi med Atletkommittén arbeta för få fler personer engagerade i svensk tyngdlyftnings framtid så att fler lyftare engagerar sig i sin egen förening, i distriktet de tillhör och/eller varför inte i Svenska Tyngdlyftningsförbundets andra kommittéer eller kanske själva styrelsen. Engagemanget behövs och jag hoppas att så många som möjligt kommer till vårt öppna forum, välkommen, säger Atletkommitténs ordförande Paula Junhov Rindberg.

Skribent: Sebastian Nurmi

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info