Hoppa till sidans innehåll

Återstartsstödet – Så satsar Svenska Tyngdlyftningsförbundet

15 MAJ 2022 19:00
Svenska Tyngdlyftningsförbundet har fått 2 100 000 kr av Riksidrottsförbundet för att återstarta idrotten efter coronapandemin. Här berättar generalsekreteraren om vilka satsningar som görs under året.
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2022 14:55

Syftet med återstartsstödet är att ge svensk tyngdlyftning möjlighet att rekrytera, återrekrytera och behålla medlemmar. Avsikten med stödet är inte att förstärka tidigare ojämlikheter inom idrotten utan stödet ska bidra till en jämställd och jämlik idrottsverksamhet. Stödet kan enligt tidigare användas för centrala, regionala och lokala insatser och är avsett för 2021-2022 och barn- och ungdomsidrotten är prioriterad.

- Vår avsikt är att göra satsningar som gynnar svensk tyngdlyftning både på kort och lång sikt. Dels insatser som ger föreningarna och dess medlemmar möjligheter direkt, exempelvis som att serieavgifterna, tävlings- och domarlicenserna subventionerats så att de i princip är gratis 2022. Det går också ut pengar direkt till föreningarna genom det utvecklingsbidrag som finns att söka och ett liknande bidrag har även tagits fram för distrikten, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets generalsekreterare Sebastian Nurmi och fortsätter:

- Dels gör vi mer långsiktiga satsningar för att ge tyngdlyftningen förbättrade förutsättningar att attrahera engagerade människor i framtiden. För att fler ska vilja börja och även fortsätta med tyngdlyftning tror vi exempelvis att vi behöver utveckla våra utbildningar. Vi gör därför en rejäl satsning på att skapa en röd tråd på utbildningssidan och skapa en modell för utveckling som håller ihop allting. Lite av återstartsstödet läggs därför på den satsningen. Vi ser också att vi är eftersatta digitalt. Det måste bli enklare att administrera och även följa tyngdlyftningen. Därför har vi inlett ett digitaliseringsprojekt som vi tror kommer att bidra till att höja attraktionskraften.

- Sänkta avgifter

Gratis serieavgifter, ungdomslicenser, senior/juniorlicenser samt domarlicenser.

- Utvecklingsbidrag föreningar/SDF

Utvecklingsbidrag till föreningar som går att söka här.
Utvecklingsbidrag till distrikt (information i veckan om hur det går att söka).

- Utveckling/Inspiration

Inspirationsdagar och utbildningstillfällen arrangerade av förbund och föreningar.  

- Utbildningssatsning
Utbildningsomkostnader för att ta fram helt ny utvecklingsmodell med tillhörande utbildningsstege och innehåll till utbildningar.

- Digitaliseringssatsning
Projekt för att kunna följa resultat, tabeller och rekord på ett enklare och mer tilltalande sätt.

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info