Hoppa till sidans innehåll

Andreas Andrén ny i Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse

25 APR 2022 14:04
Andreas Andrén har en lång erfarenhet av internationell tyngdlyftning och tror att det tillsammans med sin bakgrund inom marknadsföring och PR ska kunna hjälpa svensk tyngdlyftning att lyfta.
  • Uppdaterad: 25 APR 2022 14:04

52-årige Andreas Andrén valdes söndagen den 24 april 2022 in i Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse på två år som ledamot.

- Det känns både ärofyllt och spännande att ge mig på det här uppdraget. Jag tycker att tyngdlyftning är en fantastisk sport. Både som egen och som en effektiv form av styrketräning för andra sporter, säger Andreas Andrén.

Andreas bor i Träslövsläge, Varberg, och har fru och två barn. Han har tidigare arbetat på Fristads AB och Ellos AB (marknadschef, exportchef) och arbetar sedan 2008 på Eleiko Group AB i Halmstad där han är han vice VD och ansvarar för International sales. Han har spelat fotboll, basket och ishockey och varit tidigare föreningsaktiv i Sätila SK. Numera kör han all typ av styrketräning och längdskidåkning.

- Mina erfarenheter kommer via min yrkesroll på Eleiko där jag är ute på många internationella mästerskap, kongresser och event och har kontakt med presidenter, funktionärer, coacher och atleter från hela världen. Jag känner mycket för Svenska Tyngdlyftningsförbundet och det fina arbete som görs på alla nivåer. Man har byggt upp en fin verksamhet med internationella framgångar. Det som jag tycker är viktigt att poängtera är att grunden i svensk tyngdlyftning finns i de lokala föreningarna, säger Andreas Andrén.

Vad tror du att du kommer bidra med som ledamot i styrelsen?
- Jag tror och hoppas att jag ska kunna bidra på ett positivt sätt till styrelsens arbete. Dels internationellt där jag har många kontakter och relationer som kan öppna upp ännu fler möjligheter. Dels genom att bidra till att marknadsföra förbundet och tyngdlyftningssporten och vara med och bygga SM- och internationella tävlingar. Men dels också på vad jag än uppdras att göra. Jag är beredd att hugga tag i saker där jag behövs som mest.

Har du någon drömbild för svensk tyngdlyftning?
- Det är att de lokala föreningarna får utvecklas på bästa sätt och generera talanger. Det ger fortsatt fina framgångar på internationella tävlingar och förbundet får då ökat stöd från RF och SOK. Det leder till att tyngdlyftning syns mer och mer i media. Som i sin tur gör att sporten växer som ungdomsidrott med ökad aktivitet i de lokala föreningarna. Vilket då gör att lokala föreningar utvecklas ännu mer och så går det runt, runt.

Mer info
En rapport från framtidskonferensen och förbundsmötet
Alla förbundsmöteshandlingar
Valberedningens beskrivning av Andreas Andrén


Foto: Per Wiklund

Skribent: Sebastian Nurmi

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info