Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterad information om covid-19

23 NOV 2020 19:30
Svenska Tyngdlyftningsförbundet följer utvecklingen kring covid-19-pandemin och står i dialog med Riksidrottsförbundet. Vi följer de rekommendationer som myndigheterna kontinuerligt kommer med.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2021 09:46

Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse beslutade den 27 maj att tillåta tävlingar och läger i mindre omfattning, för alla åldrar, från och med den 1 juni.

Alla tävlingar behöver anpassas efter ”Svenska Tyngdlyftningsförbundets riktlinjer för tävlingar under coronapandemin” som du hittar här!

En förening som vill arrangera en tävling ska tills vidare göra en riskbedömning utifrån ”Svenska Tyngdlyftningsförbundets riktlinjer för tävlingar under coronapandemin”. Riskbedömningen ska skickas in tillsammans med sanktionsansökan senast två veckor innan till This is a mailto link.

Svenska Tyngdlyftningsförbundet kommer att behandla sanktionsansökan med riskbedömningen och föra en dialog med föreningen om hur tävlingen kan genomföras på säkrast sätt. Bedömningen görs utifrån tävlingens förutsättningar såsom storlek på lokal och vilka smittskyddsåtgärder som i övrigt är möjliga att vidta. Utan godkänd riskbedömning får tävlingen inte sanktion.

Uppdaterat 7 september
Kultur-, demokrati- och idrottsminister Amanda Lind, socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson meddelade den 7 september 2021 att steg 4 i avvecklingen av restriktioner införs från och med 29 september. För idrottsföreningar och förbund innebär det att maxtak för publik och för antal deltagare vid motionslopp och liknande tas bort. Dessutom tas krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap bort.

Regeringen remitterar också ett förslag om att ge möjlighet för vaccinbevis för evenemang med fler än 15 000 åskådare/deltagare vid behov.

Hela tävlingskalendern hittar du här!

RF svarar här på de vanliga frågorna på sin FAQ-sidaOm du har fler frågor om corona och idrott, kontakta This is a mailto link.


Här hittar du mer information:

krisinformation.se hittar du samlad krisinformation från Sveriges myndigheter riktad till allmänheten.

Folkhälsomyndighetens hemsida kan du hitta svar på många frågor som covid-19. Där finns uppdaterad riskbedömning av smitta och vad du själv kan tänka på.

Vi följer även Utrikesdepartementets reseinformation.

Här är Svenska Tyngdlyftningsförbundets riktlinjer för tävling under covid-19-pandemin.

Kontakt:

Har du frågor kring corona så har Riksidrottsförbundet en speciell mailadress, This is a mailto link, som du kan vända dig till och Svenska Tyngdlyftningsförbundet nås på This is a mailto link om du har frågor kopplat till vår sport.  

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

  

Senior-SM 2021 i Halmstad

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


Aktuella tävlingar

18/9 Veteran-SM 
24/9 Junior-EM
8-10/10 Senior-SM

 Ufonden

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +460761054992, +460707405210
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info