Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterad information om covid-19

23 NOV 2020 19:30
Svenska Tyngdlyftningsförbundet följer utvecklingen kring covid-19-pandemin och står i dialog med Riksidrottsförbundet. Vi följer de rekommendationer som myndigheterna kontinuerligt kommer med.
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2021 08:50

Folkhälsomyndigheten har uppdaterat de föreskrifter och allmänna råd som riktar sig till idrottsföreningar vilket innebär att Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse den 27 maj beslutade att tillåta tävlingar och läger i mindre omfattning, för alla åldrar, från och med den 1 juni.

Alla tävlingar behöver anpassas efter ”Svenska Tyngdlyftningsförbundets riktlinjer för tävlingar under coronapandemin” som du hittar här!

En förening som vill arrangera en tävling från och med 1 juni ska göra en riskbedömning utifrån ”Svenska Tyngdlyftningsförbundets riktlinjer för tävlingar under coronapandemin”. Riskbedömningen ska skickas in tillsammans med sanktionsansökan senast två veckor innan till This is a mailto link.

Svenska Tyngdlyftningsförbundet kommer att behandla sanktionsansökan med riskbedömningen och föra en dialog med föreningen om hur tävlingen kan genomföras på säkrast sätt. Bedömningen görs utifrån tävlingens förutsättningar såsom storlek på lokal och vilka smittskyddsåtgärder som i övrigt är möjliga att vidta. Utan godkänd riskbedömning får tävlingen inte sanktion.

En viktig del att tänka på är att pandemilagen fortsatt gäller och innebär att hänsyn behöver tas till eventuella begräsningar, exempelvis hur många personer som får vistas i en lokal.

Hela tävlingskalendern hittar du här!

RF svarar här på de vanliga frågorna på sin FAQ-sidaOm du har fler frågor om corona och idrott, kontakta This is a mailto link.


Information om vad som gäller just nu 

I nuläget har förbund och föreningar att ta hänsyn till framför allt två olika begränsningar med anledning av corona:

Pandemilagen

Riksdagen har beslutat om den så kallade pandemilagen som gäller från den 10 januari 2021. Enligt pandemilagen tillåts max åtta deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som idrottsevenemang med publik. I lagen finns också särskilda begränsningar för gym, idrottsanläggningar och badhus som är öppna för allmänheten.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd

Folkhälsomyndigheten föreskrifter och allmänna råd gäller sedan den 14 december 2020. De allmänna råden tillåter smittsäker träning för alla, om möjligt utomhus.

Från och med den 1 juni tillåts även match och tävling i mindre omfattning för alla åldrar

 


Här hittar du mer information:

krisinformation.se hittar du samlad krisinformation från Sveriges myndigheter riktad till allmänheten.

Folkhälsomyndighetens hemsida kan du hitta svar på många frågor som covid-19. Där finns uppdaterad riskbedömning av smitta och vad du själv kan tänka på.

Vi följer även Utrikesdepartementets reseinformation.

Här är Svenska Tyngdlyftningsförbundets riktlinjer för tävling under covid-19-pandemin.

Kontakt:

Har du frågor kring corona så har Riksidrottsförbundet en speciell mailadress, This is a mailto link, som du kan vända dig till och Svenska Tyngdlyftningsförbundet nås på This is a mailto link om du har frågor kopplat till vår sport.  

Skribent: Sebastian Nurmi
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +460761054992, +460707405210
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info