Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterad information om covid-19

23 NOV 2020 19:30
Svenska Tyngdlyftningsförbundet följer utvecklingen kring covid-19-pandemin och står i dialog med Riksidrottsförbundet. Vi följer de rekommendationer som myndigheterna kontinuerligt kommer med.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2021 13:28

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har enligt plan lättat på begränsningarna i olika steg. De senaste lättnaderna gäller från den 15 juli 2021. Nästa steg i lättnaderna genomförs den 29 september.

Regeringens plan för avveckling av restriktioner

Folkhälsomyndighetens anpassning av smittskyddsåtgärder

Pandemilagen

Från den 1 juli 2021 gäller olika maxantal – från 50 till 3000 – vid offentliga tillställningar som idrottsevenemang med publik och tävlingar utanför en avgränsad arena (skog och mark, väg och vatten).

Den 29 september 2021 tas maxantalet bort. Därmed kommer inga begränsningar finnas kvar vad gäller antal åskådare eller utövare. 

Mer om pandemilagen

Föreskrifter och allmänna råd

De allmänna råden till enskilda och till idrottsföreningar när det gäller idrottsaktiviteter är sedan den 1 juli borttagna.

Mer om föreskrifter och allmänna råd

Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse beslutade den 27 maj att tillåta tävlingar och läger i mindre omfattning, för alla åldrar, från och med den 1 juni.

Alla tävlingar behöver anpassas efter ”Svenska Tyngdlyftningsförbundets riktlinjer för tävlingar under coronapandemin” som du hittar här!

En förening som vill arrangera en tävling ska tills vidare göra en riskbedömning utifrån ”Svenska Tyngdlyftningsförbundets riktlinjer för tävlingar under coronapandemin”. Riskbedömningen ska skickas in tillsammans med sanktionsansökan senast två veckor innan till This is a mailto link.

Svenska Tyngdlyftningsförbundet kommer att behandla sanktionsansökan med riskbedömningen och föra en dialog med föreningen om hur tävlingen kan genomföras på säkrast sätt. Bedömningen görs utifrån tävlingens förutsättningar såsom storlek på lokal och vilka smittskyddsåtgärder som i övrigt är möjliga att vidta. Utan godkänd riskbedömning får tävlingen inte sanktion.

Hela tävlingskalendern hittar du här!


Kompensationsstöd 2021

Föreningar och förbund har kunnat ansöka om kompensationsstöd fram till och med april 2021. Då restriktionerna fortsatt gälla i sin helhet i maj och juni samt delvis i juli, augusti och september kommer ytterligare kompensationsstöd fördelas.

Perioden som omfattas är 1 maj till och med 28 september. Ansökan är öppen mellan 15 oktober och 26 oktober kl. 12.00.

Mer om kompensationsstödet


Här hittar du mer information:

krisinformation.se hittar du samlad krisinformation från Sveriges myndigheter riktad till allmänheten.

Folkhälsomyndighetens hemsida kan du hitta svar på många frågor som covid-19. Där finns uppdaterad riskbedömning av smitta och vad du själv kan tänka på.

Vi följer även Utrikesdepartementets reseinformation.

Här är Svenska Tyngdlyftningsförbundets riktlinjer för tävling under covid-19-pandemin.

Kontakt:

Har du frågor kring corona så har Riksidrottsförbundet en speciell mailadress, This is a mailto link, som du kan vända dig till och Svenska Tyngdlyftningsförbundet nås på This is a mailto link om du har frågor kopplat till vår sport.  

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

  

Senior-SM 2021 i Halmstad

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


Aktuella tävlingar

13-24/10 Allsvenska serien
16-24/10 Elitserien
30-31/10 Ungdoms-SM

 Ufonden

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +460761054992, +460707405210
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info