Hoppa till sidans innehåll

Tyngdlyftning medverkar i utbildning om internationellt arbete

12 SEP 2022 14:22
Den 7-9 september samlades elva deltagare från flera olika förbund på Bosön för att delta på NILE (Nordic International Leadership Education) som är Riksidrottsförbundets anordnad grundutbildning för nya eller blivande internationell delegater.
  • Skapad: 12 SEP 2022 14:22

Utbildningen behandlar områden som strategisk kommunikation, konsten att bygga hållbara relationer, politiskt påverkansarbete inom idrotten, idrottens internationella förhållningsregler och argumentationsteknik.

- Vi har en hel del utmaningar inom tyngdlyftningen, särskilt på det internationella planet där vi som sport riskerar att mista vår status som olympisk idrott. För att kunna jobba strategiskt och sikta på att påverka i de riktningar som är nödvändigt för oss så behöver vi också kunna positionera oss bättre internationellt, säger Helene Johage i Svenska Tyngdlyftningsförbundet som deltar på utbildningen.

Dagarna på Bosön inleddes med en presentation av Tomas Eriksson från Riksidrottsstyrelsen som delade med sig av sin erfarenhet av många års arbete med internationella frågor.

- Han la särskilt stor vikt vid att lära sig namn, veta vem man pratar med och vilka olika kulturer som ska mötas och samspela i sin organisation, berättar Helene Johage.

Resterande lärorika och inspirerande dagar leddes av Richard Stephensen, True North Consulting AS. Tyngdpunkten och fokus var retorik och hur vi framställer våra argument i olika situationer.

- Nu ska vi tillsammans i svensk- och nordisk tyngdlyftning göra något av vår samlade kompetens och jobba för en starkare påverkan internationellt, avslutar Helene Johage.

Skribent: Sebastian Nurmi

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info