Hoppa till sidans innehåll
  • Paula Junhov RindbergFoto: isaac j morillas
  • Hampus LithénFoto: isaac j morillas
  • Foto:
  • Daniela GhermanFoto: isaac j morillas
  • Foto: isaac j morillas
  • Foto: isaac j morillas

Sveriges trupp till EM i Albanien

24 MAJ 2022 13:12
Svenska landslaget jagar topplaceringar på EM i Tirana som pågår den 28 maj till 5 juni. Landslagstruppen består till detta EM av fyra kvinnor och två män.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2022 13:12

Den svenska EM-truppen består av sex lyftare, tre coacher, två domare samt ett mediateam på två personer och det finns förhoppningar om bra svenska resultat under EM.

Först ut är Daniela Gherman, Sörby BoIS, i klass 64, som är en av medaljkandidaterna i årets EM. Kan Daniela hålla koncentrationen uppe kan hon i detta EM verkligen visa att hon hör hemma bland de bästa.
Daniela tävlar den 31 maj i A-gruppen kl 17.00..

Nästa svenska lyftare är Patricia Strenius från Nordic AK i klass 71 som haft ett fantastiskt lyftarår 2021 med fjärdeplats på OS och dubbla brons på VM. Även Patricia är en av medaljkandidaterna och hennes kapacitet mycket stor.
Patricia tävlar den 1 juni i A-gruppen kl 17.00.

Stefan Ågren från Fyshuset SK har gått ner från 109:an och gör en mycket intressant start i klass 102. Stefan siktar högt och vill nog visas att han är en man för höstens VM även i denna klass. Stefan tävlar i B-gruppen den 3 juni kl 14.00.

Ida Rönn är nästa lyftare från Fyshuset SK. Hon har hittills tävlat i klass 76 men har nu istället tagit steget upp i 81:an. Hennes tränare Anders Bergström har redovisat fin form och Ida siktar på nya personliga rekord.
Ida tävlar även hon den 3 juni mest troligt i A-gruppen kl 17.00.

Paula Junhov Rindberg, Stockholms AK, som efter sin ryggoperation förra året nu kommit tillbaka ordentligt och hade egentligen tänkt sig ett EM i klass 81 men efter taktiska beslut blir det istället 87:an för henne. Paula tävlar den 4 juni i A-gruppen kl 20.00.

Hampus Lithén som representerar HAK Greppet tävlar i klass +109. Träningen har gått framåt och Hampus kan mycket väl bättra på sina personliga rekord igen.
Hampus tävlar den 5 juni i B-gruppen kl 10.00.

Landslagscoacherna Bijan Rezaei, John Söderholm och Christian Kraft utgör en trio med mycket erfarenhet både som lyftare av hög klass och coacher och kommer att leda de svenska lyftarna. På domarsidan har vi de mycket rutinerade Patrik Helgesson från Landskrona AK och Thomas Norlander från Sundbybergs TK som svenska representanter.

Nytt för i år är att Svenska Tyngdlyftningsförbundet också har ett mediateam på plats. Sebastian Nurmi blir skribent och reporter medan Per Wiklund fotar och filmar. Planen är att de reser ner 29 maj och stannar till den 6 juni. Mer om bevakningen kommer i slutet av veckan.

Fotnot: Även Joen Vikingsson Sjöblom i klass 96 hade kvalificerat sig till EM. Han tävlade för några veckor sedan på junior-VM med fint resultat och har valt att koncentrera sig på höstens junior-EM istället.

Foton: Isaac Julián Morillas Sánchez

Skribent: Sebastian Nurmi

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info