Hoppa till sidans innehåll

Rolf Ullman har avlidit

06 JUN 2020 17:19
Förbundet har fått den sorgliga nyheten att Rolf Ullman avled fredagen den 5 juni. Rolf Ullman var bland annat initiativtagare till Lyftidrottens Ungdomsfond.
  • Uppdaterad: 06 JUN 2020 17:19

Rolf Ullman var under åren 1980 - 1987 styrelseledamot/kassör i Svenska Tyngdlyftningsförbundet. Under de åren visade Rolf Ullman stort engagemang och var involverad i ett flertal projekt som förverkligades. Tillsammans med Inger Linder (numera Hedman) startade han upp Lyftidrottsgymnasiet (RIG) i Olofström och Lyftplutonen i Hässleholm. Rolf Ullman blev utsedd att vara domaransvarig under ett antal år och drev bland annat igenom domarklädsel - vit skjorta, slips och domartröja. Något som till att börja med möttes av blandade känslor hos domarkåren.
Rolf Ullman var genuint intresserad av utbildning och medverkade själv som föreläsare vid bland annat funktionärskurser. Han var dessutom med och bildade Jönköpings SK, men kom att tillhöra Jönköpings AK huvuddelen av sin tid inom lyftidrotten.
Rolf Ullman blev mest känd för tillskapandet av Lyftidrottens Ungdomsfond. Han var fondens ordförande åren1984 till 2013 och efterträddes av Magnus Kjellgren, Lundsbrunn. Här är Rolfs egen beskrivning av fonden och dess tillskapelse.

"1984 stiftade Rolf Ullman en stipendiefond med syfte och målsättning att med årliga stipendier uppmuntra och stimulera ambitiösa ungdomar och juniorer till fortsatt utveckling inom lyftidrotten. Även ledare och föreningar kan få stipendium. Då fonden tillkom samma år som förbundet firade 75-årsjubileum kom den att ses om en present till Svensk Lyftidrott och fick namnet Svenska Tyngdlyftningsförbundets 75-årsfond. Efterhand kom dock fonden att allmänt bara kallas för ungdomsfonden och namnet ändrades till Lyftidrottens Ungdomsfond."

Tack för ditt stöd till Lyftidrotten.

Rolf Ullman blev 92 år.

Våra tankar går till hans fru, Rose-Marie i denna svåra stund.

Föreningar och enskilda medlemmar kan hedra Rolfs minne genom insättning på Lyftidrottens ungdomsfond. Länk till Lyftidrottens Ungdomsfond

Skribent: Håkan Johansson
E-post: This is a mailto link

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info