Hoppa till sidans innehåll

Patricia Strenius kvalificerad till OS

14 JUN 2021 11:26
Svenska Tyngdlyftningsförbundet har fått glädjebeskedet av IWF att Patricia Strenius har kvalificerat sig som i klass 76 till OS i Tokyo. Ännu återstår att Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) ska ta ut Patricia.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2021 11:26

Patricia har nu nominerats till SOK som är de som formellt tar ut deltagarna till OS.

- Det är självklart oerhört glädjande att Patricia kvalat in. Det var ett synnerligen komplicerat kvalsystem som dessutom ändrades inför de två sista kvaltävlingarna i maj vilket innebar att osäkerheten var extra stor, berättar sportchef Mats Lindqvist och fortsätter:

- Vår taktik i Colombia i maj innebar att Patricia gick ner en klass i sista kvaltävling och fick de nödvändiga så kallade ROBI-poängen som ledde till att hon lyckades kvalificera sig. Nu har vi nominerat henne till SOK och väntar på besked.

Patricia Strenius ligger med sitt resultat bland de sju-åtta bästa i världen och Colombias lag med åtta tyngdlyftare står inför avstängning från OS efter ett beslut från skiljedomsdomstolen för idrott (CAS).

- Om det sker kommer colombianska Solis i klass 76 inte att kunna tävla mot Patricia. Även Mexiko riskerar att tappa två kvotplatser vilka kan innebära att Fuentes i Patricias klass inte heller kommer till start. Redan innan detta konkurrerar Patricia om att komma topp 7, så det ser spännande ut, säger Mats Lindqvist.

OS genomförs i Tokyo 23 juli-8 augusti och Patricia Strenius klass avgörs den 1 augusti.

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info