Hoppa till sidans innehåll

Ny Generalsekreterare till STF

29 APR 2020 17:02
Svenska Tyngdlyftningsförbundet söker utveckling och har nu hittat generalsekreteraren som ska leda arbetet.
– Jag är stolt, glad och förväntansfull, säger Sebastian Nurmi som tillträder som generalsekreterare i augusti.

  • Uppdaterad: 29 APR 2020 17:02

Efter en omfattande rekryteringsprocess tillsammans med rekryteringsföretaget K2 Search har Svenska Tyngdlyftningsförbundet funnit sin nya generalsekreterare som därmed ersätter Håkan Johansson som går i pension. 40-årige Sebastian Nurmi kommer närmast från Svenska Innebandyförbundet där han är kommunikationschef och ingår i ledningsgruppen.

– Jag är stolt, glad och förväntansfull. Jag kommer till en anrik idrott men samtidigt också till ett förbund som tydligt uttryckt att de vill framåt. Möjligheterna till utveckling och de utmaningar tyngdlyftningen står inför lockar mig. En del liknar de jag har erfarenhet av sedan tidigare, andra utmaningar är helt nya och det känns bara inspirerande. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen, medarbetarna och distrikten ute i landet leda tyngdlyftningens framtida utveckling, säger Sebastian Nurmi och fortsätter:

Sebastian Nurmi är uppvuxen i Stockholm och bor i Vendelsö med sambo och två barn. Han har en bakgrund som journalist och erfarenheter som chefredaktör för sportmagasin. Under åtta år har han haft ledande roller på Svenska Innebandyförbundet med ansvar för såväl kommunikations- som utvecklingsfrågor.

– Vi vill fortsätta att modernisera vår idrott och vårt förbund och är otroligt glada att kunna presentera Sebastian som ny generalsekreterare. Han har en spännande profil med dokumenterad erfarenhet av ledarskap, kommunikation samt att driva förändringsarbete.
Sebastians bakgrund och erfarenhet från idrotten skiljer sig delvis från de vi traditionellt har inom tyngdlyftningen. Det blir inspirerande för alla inblandade att få en ny kraft på kansliet, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson.

I samband med att Sebastian Nurmi börjar sin tjänst i augusti flyttar Svenska Tyngdlyftningsförbundet sitt kansli från Örebro till Idrottens Hus i Stockholm.

– Jag tycker att idrott ska vara en välkomnande rörelse där alla som vill kan vara med och uppfattar att det är där tyngdlyftningen vill vara. Nu ska jag göra allt jag kan för att skapa så goda förutsättningar som möjligt så att vi tillsammans når våra mål, säger Sebastian Nurmi.

Erling Åkesson

 

Skribent: Håkan Johansson
E-post: This is a mailto link

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info