Hoppa till sidans innehåll

NM seniorer till Island

28 SEP 2018 08:19
Den 29-30 september reser en stark truppp till Reykjavik för att tävla om vem som är bäst i Norden. På damsidan har vi fullt lag och på herrsidan har vi fyra lyftare.
  • Skapad: 28 SEP 2018 08:19

I klass 48 har vi Surya Sundqvist från Karlstad som gått bra med ett nytt svenskt rekord i stöt från Finnkampen bakom sig. Det ser ut som att Surya blir ensam i sin klass och får koncentrera sig på att göra sin egna tävling och bärga hem ett guld.

Jessica Borgström, Stockholms AK, lyfter i klass 53 och hon får på papperet kämpa om silvret då starka norskan Sarah Övsthus får gälla som stor favorit.

Nästa svenska är Mossebergs Angelica Roos i klass 58 som laddar upp inför VM med Nordiska och hon kommer att få bra motstånd från flera lyftare och det kommer att bli en spännande klass.

Klass 63 representeras också av en SAK-lyftare i Jenny Adolfsson som gjort fina resultat och det ska bli väldigt kul och se vad hon kan åstadkomma i denna mycket tuffa klass där isländska Helgadottir får se sig som favorit.

I klass 69 ställer Patricia Strenius, Vega AK upp och även om hon har fokus inställt på VM senare i höst bör hon kunna glädja alla lyftarvänner även nu på NM.

Nästa Vega-lyftare, Maria Åkerlund i klass 75, som inte tävlat sedan EM i våras, gäller som favorit i klassen och kan få en bra tävling i kroppen inför VM i Turkmenistan.

Systern Ida Åkerlund är en lyftare som kan tävla i både 75 eller 90 och det troligaste är 75 för henne där hon kan figthas om medaljerna vilket kommer att passa hennes tävlingsskalle perfekt.

Även Paula Junhov-Rindberg är en lyftare som kan välja klass, 90 eller +90, allt efter vilket motstånd som bjuds och det lutar åt +90 för henne nu på NM även om hon då kan bli ensam i sin klass. Hennes nya svenska rekord från Finnkampen vittnar om fin kapacitet.

På herrsidan ställer vi upp med följande kvartett:

Debuterar i landslaget gör David Börjesson Mosseberg i klass 77 och han får tufft motstånd med dansken Tim Kring som stor favorit men David kan slåss om medaljerna.

Sebastian Fallman, Nordic AK, har haft en bra träningsperiod efter SM och med finnkampens fina resultat i ryggen kan det gå långt. Danska Alam Omed får dock gälla som favorit i klassen.

I klass 105 har vi rutinerade Stefan Ågren från Fyshuset som får tufft motstånd från flera lyftare men som absolut skall vara med och slåss om guldet.

Även Hampus Lithén, Trosa AIF, i klass +105 kan vara med och slåss om den ädlaste medaljen men får bra motstånd från norske Tollefsen i första hand.

Våra cocher, ledare och domare

Anders Andersson Klippan  tillsammans med Bijan Rezaei, Stockholm och Mats Lindqvist , STFkommer att matcha vårt landslag, Benny Johansson Växjö tjänstgör som domare tillsmmans med Patrik Helgesson, STF som även blit förbundet officiella representant.

Vi önskar vårt landslag lycka till på Island!

 

 

Skribent: Håkan Johansson
Epost: This is a mailto link

 

 

Info om coronaviruset

STF:s Årsmöte

 


Eleiko

 Våra projekt


Aktuella tävlingar

26-27 sept JSM Landskrona
3 okt Väsby Kval Cup

 Ufonden

NTF

 

What do you want to do ?
New mail

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: +460761054992, +460707405210
E-post: This is a mailto link

Se all info