Hoppa till sidans innehåll

Emma och Thomas nya i STF-styrelsen

28 APR 2019 16:24
En lång och mycket givande årsmöteshelg med en spännande upplösning vid styrelsevalet kan man kort sammanfatta det hela.
  • Skapad: 28 APR 2019 16:24

Helgen inleddes med Distriktsledarkonferens under lördagen. STF-styrelsen och de anställda samt 12 delegater och fyra speciellt inbjudna gäster diskuterade förbundets framtid. Programmet inleddes med en genomgång av det gångna året i form av verksamhetsberättelse och årsredovisning. Därefter följde framtiden i form av 11 (!) motioner (rekord för STF?) och tre propositioner. Tre föreningar och ett SDF stod för motionerna. Stockholms AK (1 motion), Nordic AK (två motioner) Södra TK (sju motioner) samt Stockholms TF (1 motion).

Rauno Jusstovaara, lärare på Lillsved, höll en föresläsning på temat barn- och ungdomskurs, som han hjälper STF att ta fram.

Mats Lindqvist berättade om de planer förbundsstyrelsen har för den fortsatta landslagsverksamheten. Föreningar och aktiva får vara beredda på att betala mer för deltagande, då STF:s ekonomi inte tillåter att STF betalar allt.

Andreas Suneson presenterade hur arbetet med strategi 2025 fortskrider. Samtidigt som det är fokus på barn- och ungdomsverksamhet så lyftes frågan om hur vi når ända fram i tävlingssammanhang (OS-guld). Många idéer kom fram i grupparbetet.

Årsmötet

Med god hjälp av tidigare RF chefsjuristen Christer Pallin som årsmötesordförande genomfördes STF:s årsmöte med bravur. Det blev en del utbildning för samtliga vilket var mycket lärorikt och trevligt. Tack Christer!!

Samtliga motioner avslogs/besvarades av STF styrelse, men en motion kan man säga fick en halv seger. Södra TK:s motion om att ändra stadgarna med ett tillägg om att STF ska publicera mötesprotokoll, tog styrelsen till sig. Det ska bli bättring vad gäller att publicera styrelsebeslut.

Samtidigt hade styrelsen tre propositioner där den första handlade om att ge styrelsen uppdrag att genomföra en stadgerevision, översyn av gällande stadgar. Yrkandet föll i god jord och arbetet kommer att påbörjas redan under våren.

Styrelsen föreslog också en ändring av årsavgifterna. Själva avgifterna förblir desamma som tidigare, d v s

1 500 kr 1-100 medlemmar

2500 kr 101-300 medlemmar

3 500 kr  301- medlemmar

Däremot blev höjdes den så kallade straffavgiften för de föreningar som inte lämnar årsrapport och/eller betalar i rätt tid, från tidigare 4 000 kr till 6 000 kr. Propositionen godkändes.

Slutligen äskade styrelsen om styrelsearvode på 50 000 kr, summa för samtliga styrelseledamöter. Äskandet godkändes.

Personvalet

Ordförande och tre ledamöter skulle väljas. Under föregående verksamhetsår hade förbundsstyrelsen en vakant plats. Valberedningen föreslog omval på Joakim Eriksson, Kramfors-Alliansen, som ordförande. Jocke blev omvald med acklamation.Därefter var det dags för val av tre ledamöter. Valberedningen föreslog omval på Patrik Helgesson, Landskrona AK, och nyval på Thomas Norlander, Sundbybergs TK, och Emma Engdahl, Målilla TK. Skåne-Halland föreslog omval på Gabriella Pröckl, Sundbybergs TK.

Efter sluten röstning konstaterades att Patrik, Thomas och Emma blev valda. STF gratulerar de som blev valda och önskar dem lycka till med förbundsarbetet. Samtidigt tackar vi Gabriella Pröckl för den tid hon suttit i styrelsen (2 år). Gabriella la ned mycket engagerat arbete på bland annat Strategi 2025, ett arbete som den nya styrelsen nu får fortsätta med under kommande år.

Thomas N

Thomas Norlander, Sundbybergs TK, tillbaka som styrelseledamot i STF. Foto: Håkan Johanson

Emma E

Emma Engdahl, Målilla TK, ny i STF:s styrelse. Foto: Håkan Johanson

Revisor David Hedlund, PWC, omvaldes medan valberedningen fick delvis nytt utseende. Stefan Holst omvaldes till valberedningens ordförande, Björn Nilsson omvaldes till ledamot och Linda Pettersson, Bergsjö AK, valdes in i stället för Jenny Sundin, som avsagt sig vidare uppdrag.

Skribent: Håkan Johansson
Epost: This is a mailto link

 

Info om coronaviruset

STF:s Årsmöte

 


Eleiko

 Våra projekt


Aktuella tävlingar

Tävlingar inställda till och med den 29 maj

26-27 sept JSM Landskrona
3-4 okt SM veteraner Bergsjö
10-11 okt USM Bergsjö
12 dec Stark Stockholm

 


 Aktuella årsmöten

Stockholms TF 05-16  
Västra Svealand 05-26 kl 18.00  
Västra Götaland 06-03  
STF Årsmöte 2020  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: +460706096520, +460707405210
E-post: This is a mailto link

Se all info