Hoppa till sidans innehåll

EM-kvalet avgjort

10 FEB 2021 10:11
Protokoll med resultat från helgens EM-kval ser ni här.
  • Skapad: 10 FEB 2021 10:11

Svenska Tyngdlyftningsförbundets sportchef Mats Lindqvist summerar:

”På grund av restriktioner kring coronapandemin och pågående tävlingsstopp arrangerades ett EM-kval online. Inbjudna lyftare genomförde kvalet en och en, filmade lyften och skickade därefter in filmerna till tre domare för bedömning. Tio lyftare anmälde sig och sju genomförde kvalet och skickade in filmerna.

En del problem att följa instruktionerna innebar att domarna påpekat följande: Vissa vägde in utanför de vanliga tävlingsreglerna, några lyckades inte följa restriktionerna om att vara ensamma i lokalen vilket var en tydlig uppmaning med hänsyn till att minimera smittspridningen och några hade svårt att klova enligt tävlingsreglerna. Ett par lyftare hade klädsel som avvek från instruktionerna och en lyftare hade tekniska problem med uppladdning.

Jag vill med detta tacka alla lyftare och våra domare och inte minst Helena Havlund, tekniskt ansvarig, som var en ovärderlig hjälp för att genomföra detta EM-kval digitalt.

Av de sju lyftare som genomförde kvalet lyckades fyra uppnå kvalgränsen: Anna Fomina, Ida Rönn, Paula Junhov-Rindberg och Hampus Lithén. Stort grattis till er!”

Mer information
Resultat EM-kval

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +460761054992, +460707405210
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info