Hoppa till sidans innehåll

Delegationsordningen skapar tydlighet och trygghet

21 SEP 2022 06:20
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse gick under sitt möte den 3 september igenom och beslutade om uppdateringar för den delegationsordning som gäller för organisationen.
  • Skapad: 21 SEP 2022 06:20

I november 2020 beslutade styrelsen om att upprätthålla en delegationsordning för Svenska Tyngdlyftningsförbundet.

- Det gjordes för att tydliggöra olika roller och ansvar inom förbundet. Det var nytt för oss då. Tidigare var styrelsen inne och styrde lite väl mycket i det dagliga arbetet som skapade en osäkerhet och även tillitsproblem mellan kansliet och styrelsen, dessutom bromsades en del arbete upp, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson och fortsätter:

- Det där har nu suddats ut. Delegationsordningen har hjälpt till att ge ett slags lugn och få tillbaka tilliten. Det låter självklart och enkelt och det är för att det är fundamentalt om vi ska åstadkomma utveckling. Nu har vi den där tryggheten och goda känslan i relationen med kansliet. Visst, vi får påminna varandra ibland om vem som gör vad men det finns en helt annan grund att luta sig emot. På sikt gör det att styrelsen allt mer kan ägna sig åt visionärt och strategiskt arbete medan generalsekreteraren ansvarar för det operativa arbetet som personalansvar och allt som hör till det.

Tanken är att styrelsen en gång per år går igenom delegationsordningen och om det behövs uppdaterar de den.

- På senaste mötet diskuterade vi delegationsordningen och enades om att vi är på rätt väg. Det vi justerade var egentligen bara tillägg kring våra nya kommittéer, atlet- och marknadskommittén, som tillkommit. I den uppdaterade delegationsordningen finns det därför nu beskrivet vad dessa ska göra, säger Joakim Eriksson.

Svenska Tyngdlyftningsförbundets uppdaterade delegationsordning hittar du här!

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info