Hoppa till sidans innehåll

Elit/Landslag


Landslagsledning

Förbundskapten

Vakant

 

Förbundskapten Ungdom/Junior

Vakant

Information från Elitkommittén

2017 är ett spännande år ur tävlingssynpunkt för våra aktiva och ledare. Fram till dags datum har senioreliten varit en vecka på Teneriffa, samt precis avslutat EM. Talangutvecklingsgruppen har haft två läger, med fler på gång framåt sommaren. Det som ligger närmst nu är ett helgläger på Bosön 5-7 maj, som blir ett avstämningsläger inför Women grand prix och Alp-cup, för seniorerna.

Alp-cup är en internationell tävling i Schweiz för framförallt vissa alpländer, där Sverige fick möjlighet att vara med, vilket är första gången. Syftet är att ge internationell stimulans till lyftare som visar utveckling med i dagsläget inte når upp till EM-kval. Uttagna lyftare är Sebastian Fallman, Olle Nilsson, Vincent Evers och Christoffer Vilagi. Coach och ledare är Kristian Craft och David Englund. David som här gör debut som landslagscoach tillsammans med rutinerade Kristian.

Den andra utvecklingstävlingen blir Women grand prix i Österike 8-11 juni, en tävling som vuxit stort för varje år med många duktiga lyftare med. Damerna som representerar Sverige är Paula Junhov Rindberg, Surya Sundqvist, Michaela Modig och Susann Johansson. Coach och ledare är Ann-Christine Öhman.

Den stora höjdpunkten för året blir utan tvekan Universiaden (världsstudentspelen), som går av stapeln i Taipei 20–25 augusti. Sverige kommer att åka med sex lyftare och två ledare, vilket är en rekordstor trupp för en Universiad. Tävlingarna arrangeras av Sveriges akademiska idrottsförbund, som står för administrativa förberedelser, delegationsledning, truppklädsel, fysio mm. Univerisaden är en viktig tävling för att skapa mästerskapsrutin och få en försmak av ett arrangemang av OS dignitet. Resultatmässigt håller tävlingarna hög standard. Vid OS i London 2012 deltog inte mindre än 154 före detta medaljörer från Universiaden i de olika idrotterna. Vilka lyftare och ledare som ska representera Sverige kommer att publiceras inom kort.

En annan lyftarfest som kommer att äga rum är Nordiska mästerskapen för seniorer på hemmaplan. Första helgen i september står Väsby och STF värd för dessa tävlingar. Boka redan nu in den helgen och kom dit och heja fram dom Svenska lyftarna.

Senare under året väntar Nordiska mästerskapen för U-J i Finland samt J/U23 EM i Albanien.

Det här är lite vad som är på gång just nu i landslaget.

Elitkommittén 

Uppdaterad: 11 JUL 2017 11:23
Skribent: Håkan Johanson

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: +46 (0)19 17 55 80, +46 (0)19 17 55 72
E-post: This is a mailto link