Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterat Idrottslyft!

11 OKT 2018 08:42
Runt om i vårt avlånga land finns det många människor som sitter på goda idéer om hur den verksamhet vi bedriver för våra barn och ungdomar kan utvecklas.
  • Skapad: 11 OKT 2018 08:42

För att förverkliga dessa idéer finns det möjlighet för föreningarna att söka ekonomiskt stöd från sitt SF samt distrikt i form av Idrottslyftsmedel. 

Idrottslyftets syfte och mål är tydligt kopplat till det strategiarbete (www.strategi2025.se) som just nu genomförs inom svensk idrott. Under perioden 2016-2019 har Idrottslyftet följande syfte och mål:

Syfte
Att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7 - 25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Mål
Att samtliga SF, utifrån sina unika behov, vid programperiodens slut har utvecklat sin verksamhet för barn och unga mellan 7 - 25 år.

Svenska Tyngdlyftningsförbundet har sedan tidigare tagit fram 4 stycken olika projektpaket utifrån vår utvecklingsplan där innehållet är anpassat efter det som oftast efterfrågas inom vår idrott. Projektpaketens syfte är att göra det så enkelt som möjligt för föreningarna att ta del av de projektmedel som finns i Idrottslyftet samt för att tyngdlyftningen ska utvecklas i linje med den helhet som svensk idrott strävar efter. Nu har vi i förbundet valt att uppdatera vårt andra projektpaket ”Startpaket och Skopaket” med tre tilläggspaket.
Dessa nya paket är framtagna tillsammans med Eleiko och gäller deras utrustning. Kontaktperson för beställningarna är Henriett Gustavsson på Eleiko. (This is a mailto link)

Dessa fyra projektpaket är:

1)      Utbildning och erfarenhetsutbyte
Vill Din förening genomföra ett erfarenhetsutbyte eller kanske utbilda ledare eller styrelsen? Då är detta paketet perfekt för just Din förening! Projektmedlet ska gå till utbildningskostnader samt övriga kostnader kring erfarenhetsutbyten. Exempel på detta är STF:s egna utbildningar, SISU-utbildningar eller andra kostnader vid erfarenhetsutbyten. 

2)      Startpaket och Skopaket
Är Din förening en nystartad förening eller vill börja med barn- och ungdomsträning? Ibland kan det vara svårt att komma igång och då hoppas vi att dessa paketet kan vara en hjälp på vägen. Dessa paket finns nu i fem versioner:
- Skopaket: 10 000 till att köpa in skor för utlåning till barn och ungdomar.
- Startpaket: 20 000kr till att köpa in utrustning som är anpassat för barn- och ungdomsträning.
- Juniorpaket: 15.000/20.000kr till att köpa in 15kg/20kg skivstång och 10kg/15kg vikter för att utöka sin ungdomsverksamhet. (Nytt)
- Teknikpaket: 10.000/15.000kr till att köpa in teknikstång och teknikvikter för barn och ungdomsträning. (Nytt)
- Fyspaket: 15.000/20.000 till att köpa in annan relevant utrustning för att främja rörelseglädje och skapa möjligheter till en rolig, varierande barn och ungdomsträning. Fyspaketet innehåller bland annat; medicinbollar, kettlebells, hopplådor, romerska ringar och stretch matta. (Nytt)

3)      Rekrytering och Marknadsföring
Svensk Idrott vill rymma "Så många som möjligt, så länge som möjligt och i en så bra verksamhet som möjligt". För att vi ska lyckas med detta behöver vi skapa utvecklande och inspirerande miljöer. Kanske har just Din förening ett spännande rekryteringsprojekt på gång? Då passar detta paketet perfekt! 

4)      Fria projekt
Fria Projekt är projekt som inte faller inom ramen för ovanstående paket men som ändå uppfyller Idrottslyftets syfte och mål - behålla och rekrytera barn- och ungdomar 7-25 år. Låt kreativiteten flöda, viktigt att komma ihåg att pengarna inte ska finansiera ordinarie verksamhet utan ett avgränsat område med ett tydligt syfte och mål. 

För att kunna söka dessa nya paket så behöver föreningen ha dokumenterad barn och ungdomsverksamhet i form av LOK-stöd och/eller tävlingslicens för individ mellan 7-25 år.
Föreningen måste även vara vaccinerad mot doping. Detta kan göras på https://www.rf.se/vaccinera/. Har föreningen ingen barn- och ungdomsverksamhet i dagsläget men önskar att starta upp; behövs det en verksamhetsplanering som visar hur man tänker gå till väga i sitt uppstartade för att påvisa hur man tänker arbeta med verksamheten för att säkerhetsställa att den är stabil över tid.
Föreningar kan bara söka en version av respektive paket per år. Detta innebär att en förening kan söka skopaketet en gång per år, under samma år kan man även söka för ett fyspaket. Men föreningen kan inte söka för två fyspaket under samma år.

Känner du dig tveksam som förening så hör gärna av er till Gabriella, 076-8966076 eller/och This is a mailto link . Gabriella är idrottslyftsansvarig och ett jättebra bollplank för tips hur man kan tänka kring sina ansökningar.

För en fullständig beskrivning samt villkor för ansökan - vänligen läs detta dokument! Lägg gärna lite extra tid på att skapa en välarbetad ansökan. Detta minskar risken för eventuella kompletteringar och efterarbete. 

Skribent: Håkan Johansson
Epost: This is a mailto link

 


 Ny Eleiko

SMveckan

 

  

STF:s ÅRSMÖTE 2019


Aktuella tävlingar

17/8 JDM Skåne-Halland  
31/8 Arnepokalen  
21-22/9 JSM Eskilstuna  

 

 

Nya viktklasser


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: +46019175580, +46019175572
E-post: This is a mailto link