Hoppa till sidans innehåll

Sommarhälsning

2017-07-07 17:36
Nedan kommer en sommarhälsning från förbundets tillförordnade ordförande Kjell-Åke Johansson.
  • Uppdaterad: 2017-07-07 17:39

Sommarhälsning!                           Falköping 2017-07-06

 Årets SM i Borås är precis avslutat och man kan konstatera att arrangörsklubben Borås AK gjorde det igen. För 3 år sen var vi i Borås förra gången och blev imponerade av arrangören men nu blev det ett snäpp bättre, Grattis Borås AK!

 Men vad vore arrangemanget utan våra duktiga ledare och lyftare, 70 damlyftare och 67 herrar, från 44 klubbar deltog. Med sina ledare och coacher bjöd man upp till en rejäl lyftarfest. Publiken, som var stor, fick uppleva lyftning när den är som bäst.

Inte mindre än 20 nya svenska rekord sattes. Till detta skall läggas alla personliga rekord som sattes, vilket flera klubbledare upplyst mig om.

Med alla dessa rekord och glädjefyllda lyft måste vi se framtiden an! Framförallt den goda klubbkänslan som lyste igenom gör att vi skall vara mycket tacksamma till alla dessa ledare i klubbarna som levererar bra lyft och bra lyftare. Ingen nämnd och ingen glömd.

 Nästa utmaning för flera av SM-lyftarna är Nordiska Mästerskapen den 1-3 september i Upplands-Väsby.

Uttagningen till mästerskapen är precis klar och flera nya spännande namn finns med, Lycka till!

Hoppas vi kan sprida detta till så många som möjligt att komma till tävlingarna, ta det som en klubbresa och heja fram våra lyftare.

 Thomas Wesselhoff som valdes till vår ordförande den 23 april i år men som så tragiskt avled en månad senare, fick aldrig uppleva detta. Jag hoppas att Thomas ser detta från sin himmel och kan glädjas ihop med oss. Vi inledde tävlingarna i Borås med en tyst minut till hans minne och nu går våra tankar till hans familj, vila i frid.

 TACK till Er lyftare, ledare, coacher, arrangören samt inte minst alla domare och funktionärer som gjorde tävlingarna mycket minnesvärda.

 Jag önskar er alla en varm och skön sommar!

Väl mött i Upplands-Väsby!

 Kjell-Åke Johansson

tillförordnad ordförande.

Skribent: Håkan Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: +46 (0)19 17 55 80, +46 (0)19 17 55 72
E-post: This is a mailto link