Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Utbildningskommittén

2017-11-09 16:01
Här kommer en rapport om hur det jobbas med våra utbildningar.
  • Uppdaterad: 2017-11-09 16:01

Revideringen av Steg-2 är nu nästan klar. Allt material har varit färdigt en längre tid och det som dröjt beror på att vår copywriter/designer bytt jobb och därmed inte har haft så mycket tid. Men nu har han jobbat på med utbildningen igen och om allt går som det ska är steg-2 klar för att köra provkurs innan årsskiftet.

Janne Nilsson har tagit fram en kurs som handlar om programskrivning och är en fördjupning av ämnet som tas upp i steg-2. Denna kurs har genomförts av Janne och Samuel Björk och som rekommenderas av alla som behöver lära sig mer om ämnet.

Steg-1 är reviderad och klar sedan i vintras.

Steg-3, allt material är klart och så fort steg-2 är helt klar kommer vår copy att kunna börja med denna.

Ny utbildning är också på gång och det är framförallt Olavi Blomfjord och Fanny Höglund som jobbar med detta. Det ska bli en utbildning till Barn- och ungdomstränare. Tanken är att utgå från från kurslitteratur och i skrivande stund gås litteratur igenom, bland annat ”Åldersanpassad fysiskt träning för barn och ungdom” av Tonkonogi och Bellardini och Enqvists ”Styrketräning från lek till elitidrott”

Till detta ska sedan läggas till grenspecifik lyftträning. Ambitionen är hög och målet är att det ska bli en utbildning som sträcker sig över flera helger. Förhoppningsvis kan en första helgkurs provköras redan i vinter.

Har ni frågor eller undrar vilka kurser ni ska gå så tveka inte att kontakta mig

telefon:   0708-12 21 28

e-post:    This is a mailto link

Mats Lindqvist

Skribent: Håkan Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: +46 (0)19 17 55 80, +46 (0)19 17 55 72
E-post: This is a mailto link