Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet

10 JAN 2018 12:00
God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att alla har haft en skön och ledig Jul och Nyårshelg och ända fram till Tretton-helgen.
  • Uppdaterad: 10 JAN 2018 12:03

Själv ligger jag däckad i en rejäl förkylning, hosta och rejält nedsatt röst. Hoppas ni alla andra har det bättre på den fronten.

I slutet på november förra året avgjordes VM i Anaheim. Det blev ömsom vin ömsom vatten. Patricia var i god form och klarade en 8-plats sammanlagt efter bl a svenskt rekord i stöt med 127 kg i klass 69. Stort grattis till Patricia!

Angelica råkade ut för det som de flesta lyftare någon gång gör i sin lyftarkarriär dvs utbomning. Vi har ju läst deras egna berättelser, se Nyheter 2017-12-11, och även coacherna runt Angelica och Patricia där man redogjort för orsaker. Hoppas att Angelica tar detta som ett avstamp mot framtiden och kommer igen. Du behövs i svensk tyngdlyftning!

Jag vill rikta tacksamhet mot lyftarna men också coacherna Anders Andersson och Bijan Rezaei samt Mats Lindqvists vakande öga från hemmaplan. Bra jobbat under tävlingen samt med förberedelser och pre-camp i USA.

Nu väntar EM i Albanien, sista veckan i mars, där vi hoppas på fortsatt framgång för våra lyftare. Vi försökte ju ganska intensivt att få EM till Sverige men det stupade på alltför kort tid till förberedelserna. Vi får väl försöka igen. Stort tack till alla er ledare mm som på kort varsel ställde upp till 100% ingen nämnd och ingen glömd.

Underifrån ser det mycket lovande ut främst på damsidan. På Hammerling-Pokalen lyfte Anna Fomina Mariestads AIF och Filippa Ferm Sörby BOIS, till sig 7 st nya nordiska rekord, se Nyheter 2017-12-28. Grattis till er och Lycka till framöver. Killarna kan också, Grattis till Gabriel Abrahamsson Marks TK som slog svenskt junior-rekord i klass 69 med 109 kg i ryck.

Vi står i begrepp att underteckna nya sponsorsavtal. Med tanke på vad redan skrivits underlättar ju lyftframgångarna våra avtal. Spännande och lovande framtid.

Serierna drar igång nu till helgen. Det blir många lyftare som deltar på det lite ändrade seriesystemet, se seriebestämmelserna. Mycket jobb för våra medarbetare Håkan och Alexia.

Men det är ju kul när verksamheten ökar!!

Förbundsstyrelsen skall ha ett framtidsmöte i februari med hjälp av SISU. Strategifrågor, organisationsfrågor, framtidsplaner mm står på programmet. Styrelsen får tid att ordentligt gå igenom programmet för det är inga andra ärenden som skall behandlas. Spännande!

Årsmötet närmar sig, april, och det skall väljas in nya medarbetare. Nu är det upp till er att påverka vilka som skall styra lyftningen.

Avslutningsvis vill jag slå ett slag för Lyftidrottens Ungdomsfond. Det är dags att ansöka om bidrag till duktiga lyftare, se vad som gäller under fliken/dekalen på hemsidan. Bli en i skaran av stipendiater du med! Ni som är tränare/ledare har stort ansvar i att det söks. Gör det!

Kjell-Åke Johansson, tillförordnad ordförande.

 

Skribent: Håkan Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: +46 (0)19 17 55 80, +46 (0)19 17 55 72
E-post: This is a mailto link