Hoppa till sidans innehåll
 • Mats LindqvistFoto:
 • Joakim Eriksson 3Foto:
 • Benny JoakimFoto:
 • Kristoffer Gabriella 3Foto:
 • Benny Johansson 2Foto:
 • Magnus Kjellgren 2Foto:
 • DelegaterFoto:
 • Erling ÅkessonFoto:
 • Uppvaktning 4Foto:
 • Angelica Patricia 3Foto:
 • Gabriella 2Foto:
 • BettanFoto:
 • Jenni SundinFoto:
 • Fredrik Svensson 3Foto:

Joakim Eriksson ny Förbundsordförande

22 APR 2018 14:25
Årsmötet valde idag Joakim Eriksson, Älandsbro, till ny ordförande i STF. Joakim har ett förflutet som ordförande i Södra Norrland med klubbtillhörighet i Kramfors-Alliansen.
 • Uppdaterad: 22 APR 2018 15:42

Distriktsledarkonferensen lördag

Årsmötet föregicks av Distriktsledarkonferens under lördagen. Med hjälp av Kristoffer Berg, pocessledare från SISU Idrottsutbildarna, fick delegater från SDF och Elitserieföreningar arbeta med Strategi 2025 frågor. Initiativtagare till detta ämnesval var Gabriella Pröckl. Arbetet är nu påbörjat på allvar med strategi 2025 och fortsättningsvis kommer processen fortskrida med detaljplanering av verksamheter.

Årsmötet

Valberedningen lyckades inte skaka fram kandidater till alla platser, utan STF-styrelsen får styra med en vakans under kommande verksamhetsår. Valet till de olika ledamötsplatserna blev en enkel historia med endast valberedningens förslag att ta hänsyn till.

Elisabeth Hagman, Ösmo, har tidigare i många år varit ledamot i Regel- och Domarkommittén samt internationell domare kategori 1. Har också vikarierat som sekreterare för Magnus Lindqvist när han gjorde utlandstjänst. Elisabeths klubbtillhörighet är Vega AK.

Helene Johage, Solna, har bland annat varit anställd på Svenska Styrkelyftsförbundet, har också tävlat i tyngdlyftning och styrkelyft. Helenes klubbtillhörighet är Väsby AK.

Den nya styrelsen fick följande utseende.

Ordförande Joakim Eriksson Älandsbro
     
Ledamöter Erling Åkesson Stockholm
  Gabriella Pröckl Hägersten
  Patrik Helgesson Landskrona
  Elisabeth Hagman Ösmo
  Helene Johage Solna

Valet av valberedning blev istället en en utmaning för mötesordförande Benny Johansson, hedersordförande i STF. Ett antal förslag kom in som sammanfattades i fyra förslag med tre ledamöter. Efter rösträkningen fick valberedningen följande utseende.

Sammankallande Stefan Holst Jönköping
  Björn Nilsson Upplands Väsby
  Jenni Sundin Kalmar

I samband med årsmötet passade styrelsen på att gratulera Angelica Roos och Patricia Strenius till deras mycket fina framgångar i samband med EM. De tilldelades varsin inramad affisch med foto från EM-tävlingarna tagna av Deca Text & Bild och blommor från STF. Eleikosport gratulerade EM-deltagarna med stipendium, vilket uppskattades mycket. Förutom Angelica och Patricia fick även Maria Åkerlund stipendium. Samtidigt fick Vega AK och Mossebergs AK affischer på sina respektive lyftare som gåva. Staffan Bergqvist, som närvarade som delegat för sin klubb, fick också blommor.

Den traditionella utdelningen av Allsvenska serie-plaketter, rekordplaketter och Elittränar diplom och pikétröjor delades ut.

Slutligen avtackades tre ledamöter som avgick; Kjell-Åke Johansson, Thomas Östlund och Fredrik Svensson.

Innan Årsmötet avslutdes höll Magnus Kjellgren, ordförande i Lyftidrottens Ungdomsfond, ett anförande om fondens verksamhet och utdelande fondmedel. Han uppmande samtliga att tänka på fonden och lämna gåvor så att fonden klarar av att fortsätta med utdelningar till lovande ungdomar.

Skribent: Håkan Johansson
Epost: This is a mailto link

 


 SMveckan

  Följ SM på You Tube

STF:s ÅRSMÖTE 2019


Aktuella tävlingar

17/8 JDM Skåne-Halland  
31/8 Arnepokalen  
21-22/9 JSM Eskilstuna  
14/12 Stark - Stockholm  

 

 

Nya viktklasser


 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: +46019175580, +46019175572
E-post: This is a mailto link

Se all info