Hoppa till sidans innehåll

Förslag från valberedningen

02 APR 2019 09:06
STF:s valberedning har sammanställt en mer komplett skrivelse inför årsmötet. Här presenteras bland annat kandidaterna till de olika posterna i STF:s styrelse.
  • Skapad: 02 APR 2019 09:06

Här kommer valberedningens förslag/nominering igen till val av styrelse för 2019. Nu med en presentation av de föreslagna kandidaterna.

Ordförande, mandatperiod 2år: Joakim Eriksson, Kramfors-Alliansen (omval)

Ledamot, mandatperiod 2år: Patrik Helgesson, Landskrona AK (omval)

Ledamot, mandatperiod 2år: Emma Engdahl, Målilla TK (nyval)

Ledamot, mandatperiod 2år: Thomas Norlander, Sundbybergs TK (nyval)

Anm: Ett år kvar på sina mandatperioder som ledamöter har Erling Åkesson, Elisabeth Hagman och Helen Johage.

Presentation av föreslagna kandidater:

Joakim Eriksson, Älandsbro. Joakim har ett förflutet som ordförande i Södra Norrland med klubbtillhörighet i Kramfors-Alliansen. Har varit ordförande i STF sedan 2018. Ordförande i elitkommittén.

Patrik Helgesson, Landskrona. Är internationell domare kategori 1. Har i flera år varit ledamot i domar- och regelkommittén, ordförande i tävlingskommittén och ledamot i elitkommittén. Har internationell erfarenhet som ledamot i Nordiska tyngdlyftningsförbundet samt som ledamot i EU Weightlifting Confederation Technical & Sientific committé. Har varit ledamot i STF:s styrelse sedan 2017. Klubbtillhörighet Landskrona AK.

Thomas Norlander, Sundbyberg. Han har varit aktiv inom tyngdlyftningen länge, han blev bla. domare 1975. Blev internationell domare 1987, varit med i domar- och regelkommittén i 25 år och still going strong. Ledamot i Stockholms TF 1980 till 1990. Har  varit styrelseledamot tidigare i Svenska Tyngdlyftningsförbundet mellan 2009 till 2012 och i tekniska kommittén mellan 2012-2016 i Europeiska Tyngdlyftningsförbundet. Med andra ord en erfaren kandidat med goda internationella och nationella kontakter. Klubbtillhörighet Sundbybergs TK.

Emma Engdahl, Sollentuna. Började som 14-åring i en liten klubb i Norrland som hette Nysätra AK, sen blev det flytt till Stockholm och till Väsby AK, där hon satt i styrelsen mellan 2009-2018, varav 3 år som ordförande. Under den tiden arrangerade de Nordiska senior mästerskapen 2017. 2010 kom hon med i styrelsen för Stockholms Tyngdlyftningsförbund där hon bland annat har varit sekreterare, vice ordförande och utbildningsansvarig (vilket hon fortfarande är). 

Sen 2011 har hon varit domare och from 2014 förbundsdomare, planen är att gå vidare där med. Hon är fortfarande tävlings aktiv för Vallentuna TK men har domarlicens för Målilla TK där hon även sitter i styrelsen som kassör (Målilla TK är en nybildad klubb för den som inte vet).
Om hon blir invald i styrelsen så vill hon arbeta med tävlingsverksamheten då hon har arrangerat många tävlingar genom åren och har många tankar och idéer hur man kan förbättra det. Hon brinner även för utbildning och vill också arbeta med att utveckla det. Men framförallt så vill hon även arbeta för att bygga en brygga mellan förbund, distrikt och föreningar, då hon anser att det är viktigt med transparens åt alla håll och att alla förstår vad alla håller på med.

Förslag till revisorer:

Revisor, mandatperiod 1år : David Hedlund, PWC (omval)

Övrigt:

Som förslag till mötesordförande har vi Christer Pallin som är chefsjurist på RF:s och SISU:s gemensamma kansli samt även ledamot i RIN (Riksidrottsnämnden).

Som förslag till mötessekreterare har vi Emma Engdahl, Målilla TK.

Valberedningens arbete:

Valberedningen började sitt arbete med att intervjua alla i nuvarande styrelse men även några som suttit i styrelsen tidigare. Detta för att få in synpunkter på vilka ev kompetenser som önskas tillkomma eller som ev saknas. Vi har fått in ett 10-tal olika förslag från främst distrikt men även från någon förening. Vi har varit i kontakt med över 20 personer som av olika anledningar tackat nej till att vilja bli ledamot i STF även om några av dem ändå har varit mycket intresserade av uppdraget.

Valberedningen har under året bestått av Stefan Holst som sammankallande och Jenni Sundin samt Björn Nilsson. Jenni Sundin ställer inte upp till fortsatt uppdrag i valberedningen.

Mvh valberedningen

Stefan Holst, ordförande

Jenni Sundin

Björn Nilsson

Skribent: Håkan Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: +46019175580, +46019175572
E-post: This is a mailto link

Se all info