Hoppa till sidans innehåll

Angelica och Patricia berättar om VM

11 DEC 2017 08:19
Hej, Då var vi hemma i Sverige igen och det kändes helt klart krispigt och kallt när vi klev av flyget!
  • Uppdaterad: 11 DEC 2017 08:29

Det tar alltid lite tid att smälta en tävling och det smyger sig på en liten tomhet oavsett resultat. 
Vi hade ett bra precamp i Okland på SPS gym. Det är verkligen ett superfint gym med allt vi kunde tänka oss behöva för förberedelse, och dessutom med riktigt bra folk. Allt såg bra ut och trots en ganska stor tidsskillnad (9 hela timmar!) så gjorde vi båda bra träningspass inför VM. 

Angelica Patricia

Tisdagen den 28/11 flög vi in till tävlingen. Vi checkade in på hotellet och kollade in arenan. Nervositeten började smyga sig på men även här flyter träningen på bra och Angelica får snabbt börja förbereda sig för sin tävling. Maten på tävlingshotellet var till en början allt annat än bra. Om man tänker på USA tänker man kanske ofta BIG size på allt, men här var det minimalt utbud. Men de lyckades ordna upp maten lite grann mot slutet och alla blev gladare. 
Hotellet var kanon och vi var en härlig trupp på plats som kommers överens. De nordiska länderna håller samman och önskar varandra lycka till och hejar. Det var en bra stämning och IWF hade gjort en bra insats att försöka belysa vikten av en dopingfri idrott även på plats med #iliftclean. 

Resultatet för Angelica blev inte som tänkt med utbomning i ryck i klass -63kg.

Patricia gör 94 kg i ryck och 127 kg i stöt (nytt svenskt rekord!) i klass -69kg. 

Vi lämnar VM vid gott mod och började tillsammans ladda om batterierna, pratade om nya mål och vi ser fram emot en lugn vecka innan vi fortsätter framåt.

Vill rikta ett stort tack till Bijan och Anders som var med som ledare och behöll ett lugn och gav trygghet på plats och under tävlingen. 

Tusen tack till Gabriel för behandling och träningssällskap och för alla lyckönskningar från samtliga personer. Det betyder otroligt mycket för oss!


Kram från Patricia och Angelica

Skribent: Håkan Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: +46 (0)19 17 55 80, +46 (0)19 17 55 72
E-post: This is a mailto link