Hoppa till sidans innehåll

Utbildningskonsulent

29 OKT 2018 08:15
Svenska Tyngdlyftningsförbundet söker Utbildnings-/utvecklingskonsulent. Tyngdlyftningsförbundet förstärker nu stödet till våra föreningar och distrikt.
  • Uppdaterad: 29 OKT 2018 08:15

Detta vill vi göra genom att anställa en Utbildnings-/utvecklingskonsulent som ska finnas nära föreningarna genom digital kommunikation och utbildningar. 

Svenska Tyngdlyftningsförbundet

STF organiserar Sveriges tyngdlyftningsföreningar och är ett av

Riksidrottsförbundets 71 medlemsförbund. Tyngdlyftningsförbundet verkar för idrotten

Tyngdlyftning. Inom idrotten Tyngdlyftning ingår ryck och stöt som tävlingsmoment. Idag har vi ca 110 tyngdlyftning föreningar och 9 tyngdlyftningsdistrikt. Svensk Tyngdlyftning arbetar aktivt med att göra en förflyttning i linje med svensk Idrotts ”Strategi 2025”. 

Tjänsten

Svenska Tyngdlyftningsförbundet arbetar målmedvetet för att öka kvaliteten i förenings- och distriktsverksamheterna genom Tyngdlyftningsstrategi 2025. Vi strävar efter att alla våra föreningar ska leva upp till de fyra punkter som kännetecknar en kvalitetsmässigt bra tyngdlyftningsförening.

  • Föreningen har god kännedom om IdrottOnline administration
  • Föreningens medlemmar utbildas i föreningslära och ledarskap
  • Föreningen skapar former för demokrati och medlemsinflytande     
  • Föreningen erbjuder kvalitativa tyngdlyftningsaktiviteter. 

 Som Utbildnings-/utvecklingskonsulent är du en nyckelperson för STF. I ditt arbete har du ansvar för att skapa förtroende för STF och dess verksamhet hos personer som kan möjliggöra en positiv utveckling av tyngdlyftning i Sverige.  

Du ansvarar för föreningsutveckling, utbildningar och påverkansarbete mot distrikt och förening nationellt. Du ansvarar även för att fortsätta att stärka nätverket kring tyngdlyftningsföreningarna med till distriktsidrottsförbunden (DF och SDF) samt SISU Idrottsutbildarna. Exempelvis är en del av arbetsuppgifterna att årligen ansvara för en utbildningshelg för utbildningsansvariga i distrikten och kursinstruktörerna. Detta görs bland annat med folkbildningsmetoder så som att starta lärgrupper, ordna föreläsningar och workshops samt följa pågående arbetsprocesser inom våra föreningar och distrikt.

I arbetet ingår att administrera förbundets utbildningar, både för- och efterarbete. Vara förbundets ansvarige för Idrottslyftet, vilket innebär att administrera föreningarnas ansökningar och godkänna återrapporter samt vara STF s kontakt med RF gällande Idrottslyftet. Sammanställa efterfrågade rapporter till RF samt delta på möten med RF. Vara väl förtrogen med IdrottOnline och hjälpa föreningar med frågor om LOK-stöd, medlemsregister. Bistå generalsekreteraren vid styrelsemöte och styrelsebeslut.

Arbetet som föreningsutvecklare innebär en hel del personlig kontakt och mycket uppsökande verksamhet mot föreningsrepresentanter samt distrikt. En viktig del är även utbildning i - och arbete med - föreningsadministration. För att trivas i rollen är det därför en nödvändighet att du är social och tycker om att ta och upprätthålla kontakt med människor samt att du känner dig bekväm med att arbeta med administrativa uppgifter.

Vi tror att rollen passar dig som har god kunskap om – och erfarenhet av - idrottsrörelsen genom utbildning och/eller arbete. Examen från idrottsvetar- eller organisationsledarutbildningar eller liknande är meriterande.

För att spegla mångfalden i vår verksamhet ser vi gärna sökande med olika etnisk och kulturell bakgrund. Då arbetet kommer att utföras i ett relativt stort område är tillgång till bil och B-körkort ett krav. Dina arbetstider är periodvis oregelbundna innefattar ibland kvällar och helger.  

Din anställning inleds med en introduktion och utbildning på förbundets centrala kansli i Örebro. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Nuvarande kansli är placerat i Idrottens Hus, Örebro men Utbildnings-/utvecklingskonsulentens kvalifikationer är prioriterade, placering utanför Örebro kan därför diskuteras.

Ansökningarna behandlas löpande, så vänta inte med din ansökan. Sista ansökningsdag är den 9 november 2018, men hittar vi rätt person tidigare stänger vi ansökningsperioden.

Kontakt:

Håkan Johanson, generalsekreterare STF, 019-17 55 80

Gabriella Pröckl, ledamot, e-post

Läs gärna mer om vår verksamhet på följande länkar: www.tyngdlyftning.com

Ansökningshandlingar skickas till:

Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Karlsgatan 28

703 41 Örebro

E-post

Skribent: Håkan Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: +46019175580, +46019175572
E-post: This is a mailto link

Se all info