Hoppa till sidans innehåll

Svenskt rekord av Patricia

2017-12-04 14:25
Här kommer en rapport från STF:s sportchef, Mats Lindqvist, om våra VM-lyftare Angelica och Patricia.
  • Uppdaterad: 2017-12-04 14:29

Först vill jag tacka våra två tjejer som ställer upp och lyfter för Sverige och svensk lyftning. Utan hårt satsande tyngdlyftare blir lyftarsverige tråkigare. Jag vill också passa på och tacka Staffan och Jim som lägger ner mycket tid för att deras adepter ska lyckas. Styrelsen vill jag tacka för att de ändrade sitt beslut om VM och därmed startade en satsning framåt mot OS 2020.

Sist vill jag även tacka Anders Andersson och Bijan Rezaei för deras insatser som ledare och coacher. Nu till tävlingarna:

Angelica Roos klass 63

Angelica Roos råkade ut för det som händer nästan alla lyftare någon gång och blev utan resultat. Hon har skämt bort oss genom åren med att vara säkerheten själv och levererat fina resultat från de stora mästerskapen.

Anders Andersson rapporterade att allt flöt på med uppvärmningen som vanligt och sista uppvärmningslyftet på 83 var lätt. Första tävlingslyftet på 85 hamnade på framkant och tappades, omförsöket betydligt bättre men Angelica drog runt vikten. I tredje blev det en höjning med ett kg för att lugna henne och ge henne lite vila men tyvärr blev det en bom på framkant.

I stöt satte detta sina spår och Angelica fortsatte inte sin tävling.

Angelica Roos har haft en jobbig period under hösten och tänkt mycket på tävlingen om hur den inte fick utveckla sig. Nu blev det tyvärr precis så.

Nu är det bara att glömma denna tävlingen och titta framåt mot i första hand EM 2018.

Jag är säker på att Angelica kommer igen.

Vann klassen gjorde rumänska Toma på 109-128.

Patricia slog svenskt rekord

Patricia Strenius i klass 69 gjorde en mycket fin insats och fick en åttonde plats sammanlagt i en jämn klass. I ryck fanns det ”mer” och hennes 94 i första var mycket lätt. En fem-kilos höjning till 99 var mycket nära att lyckas men tyvärr blev det två bommar och en elfte plats i ryck

Patricia är, en så länge, bättre i stöt och här startade hon lätt på 121 och därefter slog hon till med nytt svenskt rekord med 127 och en fin sjunde plats.

Ska bli mycket intressant att se vad Patricia kan åstadkomma på EM.

Stort grattis Patricia. Detta är en stor framgång för svensk lyftning med så fina placeringar på ett VM.

Klassen vanns av Colombias Solis Arboleda med 104-135.

Mats Lindqvist

Sportchef  STF

Skribent: Håkan Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: +46 (0)19 17 55 80, +46 (0)19 17 55 72
E-post: This is a mailto link