Hoppa till sidans innehåll

Internat. Oder-Cup

27 DEC 2018 11:59
Fyra lyftare och två ledare åkte till Frankfurt am Oder för att delta på International Oder-Cup och därefter genomföra ett träningsläger. Patric och Simon lämnar rapport.
  • Uppdaterad: 27 DEC 2018 11:59

En kort rapport från själva tävlingen.

Först ut var Emma Enberg som gjorde sin första tävling sedan Lag-SM i maj pga knäproblem.

Inledde med två bra ryck på 70 kg och 72 kg, sedan blev tyvärr 74 kg övermäktigt denna dag,

I stöten så klarade Emma alla tre stötarna med 85 kg, 88 kg och slutligen 91 kg som lovade betydligt mera kilon framöver.

Roligt att se Emma tillbaka på tävlingspodiet igen.

Första killen ut var Victor Ahlm som inledde med två slarvmissar på 110 kg i ryck för att i tredje försöket smälla dit 110 kg med lätthet.

Victors stötar var bra denna tävlingen med 135 kg, 140 kg och även 145 kg i sista stöten var riktigt bra, roligt att se Victor komma tillbaka efter en lite mindre lyckad rycktävling.

Sedan hade vi sistaårs junioren Erik Martin som även han kom tillbaka ifrån en skadeperiod med axelproblem, Erik inledde rycket med ett klockrent lätt ryck på 135 kg.

I andra försöket blev det en knapp miss på 140 kg men vi valde att iallafall höja till 143 kg i sista försöket som ett riktigt bra försök som tyvärr gick runt lite snöpligt.

Stötarna för Erik inleddes på 155 kg sedan gick vi på perset 165 kg som även det följde med oerhört lätt så vi valde 175 kg i sista stöten och det bommades med minsta möjliga marginal bakåt i överstöten.

Erik får klart godkänt för sin tävling och det finns så oerhört mycket mera i honom inför framtiden och om jag får sia så tror jag att U23 EM kvalgränsen på 320 kg kommer att uppnås med lätthet.

Sist ut av våra lyftare var Hampus Lithen som skulle gå på lätta säkra vikter i tävlingen och som Hampus imponerade med tre klockrena lyft på 130 kg, 136 kg och i sista ett riktigt femstjärnigt ryck på 141 kg.

Stötarna betades av i samma fina anda efter 175 kg i första och 185 kg i andra stöten, därefter avstod Hampus sista stöten.

Sammanfattningsvis gjorde alla våra lyftare bra tävlingar och själva tävlingen var riktigt rolig med en väldigt engagerad och kunnig tyngdlyftningspublik.

Vi vann själva lagtävlingen mot Kaliningrad och Brandenburg trots att vi var fyra lyftare och de andra lagen hade fem lyftare i sina lag, tilläggas kan ju att våra motståndare var betydligt yngre än oss men en seger är ju alltid roligt.

Veckolägret

Till själva veckolägret innehållande totalt 13 stycken träningspass som följde veckan efter tävlingen så var inställningen hos alla lyftarna helt underbar, alla peppade varandra varje pass och alla krigade igenom hela veckan helt fantastiskt bra.

Så himla mycket bra resultat gjordes så gott som varje pass och otaliga nya personliga rekord följde med hem till Sverige.

I Franfurt/Oder erbjuds helt perfekta förutsättningar att träna och ligga på läger, allt ligger inom gångavstånd med mat, boende och träning.

Alla lyftarna och tränarna som bor och verkar på sportskolan är väldigt välkomnande och hjälpsamma med allt som man behöver för ett lyckat läger.

Vi får hoppas att vi kan återkomma till Franfurt/Oder i framtiden på läger och tävlingar för på denna plats finns alla förutsättningar att lyckas.

Trots att vårat boende låg fem våningar upp utan hiss och att trapporna var tvungna att forceras fyra/fem gånger varje dag så var det inga gnäll över något , jag är övertygad att alla inblandade är mycket nöjda över våra åtta dagar nere i forna Östtyskland tillsammans.

 

Vid pennan Patric Bettembourg/Simon Johansson

Skribent: Håkan Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: +46019175580, +46019175572
E-post: This is a mailto link

Se all info